Monday, December 26, 2011

Tenqs lots my bff


Morning frenz.. hr ni miya nk buat entry special untuk my bff yg dah banyak tolong miya buat bloq miya ni...
org nye x lain x bukan, cik amira sulaiman. opsss silap., puan amira la.heheheh (mira jgn marah ye).. Puan Amira ni kawan masa sekolah menengah dulu.. dr 2005 hingga skrg. haaa.. korang leh la jenguk blog Puan amira ni ye..


macam2 dia buat kat blog miya... antaranya:


Touch up yang ku buat adalah seperti berikut:
  • Tukar guna blogger template yang baru
  • Buat header baru
  • Buat Banner
  • Tukar background blog
  • Letak Hover pada link
  • Letak icon sebelah tajuk entry post
  • Letak Favicon Blog
  • Letak Button Share Facebook, dan button Like
  • Letak Google Friends Connect
  • Buang Navigation Bar
  • Centerkan Post Title
  • Centerkan Post Bar
  • Tukar Bacground Sidebar
  • Buat "About Me" + icon-icon
  • Letak button Follow dan Dashboard tumblr
  • Letak Iklan Advertise yang baru, Nuffnang dia Code Error (tak tahu nape)
  • Letak Flying Up (Top Button)
  • Buat Scrollbar + Icon sebelah tajuk entry untuk Blog Archive
  • Tukar perkataan Coment pada gambar
  • Letak widget pelawat
  • Buat gambar auto zoom bila cursor sentuh
  • Tambah ruang "Add a Gadget" atas header
  • Letak shoutbox atas header (part ni sangat susah kena setting satu-satu)

TenQs sayang~ LOVE U laaah!

Dulu miya pernah la ubah suai blog ni dgn jari jemari sendirri. tapi hasilnya xde la secantik skrg ni. tp xpe, sesiapa yg nk belajar boleh cuba buat sendri.. xlama pun nk buat, 3 hari 2 malam je..hihihihhihi

ok,,chill..

3 comments:

✿Ummi Myra✿ said...

hihihi :)

Mijie said...

eg kawan myra uperr...sy sepupa myra..hehe

Mijie said...

eh kawan myra upernya..sy nie spupa myra..hehe

Design and Templates By www.amirastudios.com