Monday, December 26, 2011

Jalan Kamaruddin~Jalan yg dahaga darah manusia


Errr..seraammm... hanya Tuhan je tahu perasaan ku jap td...
Ceritanya bermula.


   Ummi: Ya, g beli barang sket,,leh goreng mee petang ni. kesian budak2 xde makanan.
   Miya : Ok..



Tanpa melengahkan masa, aku siap2 dan terus ke kedai membeli barang basah.. kedai Mok Nik dekat je ngn umah ku, kira2 500 meter..tapi kalo jalan kaki,penat la..hihi..so aku naik motor...


sampai kat kedai, tengah syok pilih barang, tiba2 terdengar satu bunyi seretan yg kuat. Alangkah terkejutnya aku bila terpandang sebuah Grand Livina silver yg dipandu oleh seorang lelaki merempuh sebuah skuter yang ditunggang oleh seorang remaja perempuan..Allahuakbar, Grand Livina tu merempuh skuter dan budak perempuan itu terbaring di jalan dan terus kaki nya digilis... Tersentap jantung ku...aku terus berlari mendekati budak perempuan itu..dengan pantas dia bangun dan mengangkat skuternya sambil tersenyum.. Allahuakbar Tuhan Maha Mengetahui..Dengan izinNya, perempuan itu selamat.. 


****************************Alhamdulillah********************************************


Peristiwa yg berlaku petang td benar2 meninggalkan kesan dan mengingatkan aku peristiwa 5 tahun yg lalu...
Di jalan yg sama, tempat yg sama..aku dan ummi ku pernah kemalangan... JALAN KAMARUDDIN memang berhantu....
sampai je dirumah, aku terketar2 takut kejadian 5tahun lalu berulang lagi...


**********************************************************************************


Pada tanggal April 2007, seminggu sebelum mendaftar di USIM, aku telah terlibat dalam satu kemalangan bersama ibuku di JALAN KAMARUDDIN. aku dan ibuku membonceng motosikal menuju ke pusat bandar untuk membuat persiapan sebelum masuk u.. ketika melalui jalan tersebut, berhadapan kedai runcit, sebuah myvi telah melintas di hadapanku tanpa memberi sebarang isyarat, dengan laju,aku melanggar pintu di bahagian pemandu.. myvi dipandu oleh seorang remaja perempuan yg baru sahaja memperolehi lesen P..dan yg lebih mengejutkan lagi, remaja tersebut merupakan anak Penolong Kanan 1 di sekolah lama ku... 


selepas melanggar pintu pemandu, aku tersungkur di jalan dgn meniarap(dah mcam batman je)..ibu ku pula terbang(ala-ala superman) ke atas myvi dan jatuh diseberang jalan. budak tu keluar dr myvi dan menuju ke arah ibuku........


Budak sengal: ape kes anak makcik ni?? xreti bawak motor ke main langgar sy ni.


Ya allah, aku rasa nak lempang je budak ni..ajar kurang tol! tapi aku x berdaya nak bangun..dengan keadaan meniarap, kedua2 tangan ku berlipat ke dalam.. aku cuba tp xberdaya, dgn izin Allah juga, sebuah ambulans melalui jalan itu, nurse menghampiri ku dan mengangkat ku(dah le aku ni berat..hihi).. ibu ku panik melihat keadaan ku..tapi aku bersyukur kerana ibuku tidak mengalami sebarang kecederaan..


Tiba2, ketika berada di dalam ambulans, pergelangan ku sakit sekali.. belah kiri xdapat nk gerak.. nurse cakap mungkin patah.. innalillahiwainnailahirajiun..aku menangis kerna aku fikir harapan untuk masuk u tidak kesampaian.... ;(


10minit perjalanan, aku tiba di hospital.. aku dimasukkan ke icu dan kebetulan time tu banyak kemalangan, so aku terpaksa tunggu selama 45minit..perghhh, kesakitan bertambah...Allahurabbi...


******************************to be continue*****************************************

4 comments:

mohdhazlan Dreadlock said...

innalilah ....smoga Allah selamatkn kita dr kemalangn dan kecelakaan ..amin ..

✿Ummi Myra✿ said...

alooo continue plak...baru nak habeskan bacaan tadi hehe

Mijie said...

Laaa...tgh syok2 baca tiba2 bersambung plk..huh..Cepat sambung balikk..hehe

ibtisam said...

sory la ..tunggu next year bru sy sambung..hihi

Design and Templates By www.amirastudios.com